Fyra väggar gör inget hem.

En nybyggnation av ett hus är en väldigt stor och många gånger kanske till och med den största affären man gör i livet. Det är därför oerhört viktigt att man har rätt kompetens med sig på resan. Vi på Vallsjöhus har många års erfarenhet av nybyggnationer och hos oss är du garanterat i trygga händer.

För dig som ska bygga hus

Ett husbygge är ofta den största affären man gör i livet. Det kan vara en snårig process att ta sig igenom. Vi har samlat det viktigaste för dig att tänka på nedan och finns här för att se till att ert bygge går så smidigt som möjligt och ger er hemmet ni längtat efter.

Budget

Vad får det kosta att bygga ert nya hus?

Kontakta din bank i tidigt skede för att få ett lånelöfte så du vet hur mycket du får låna. När man ska bygga hus så bör man, lite beroende på vad för hus man ska bygga, budgetera med marginaler på i alla fall ett par hundra tusen.

Tomt

Ett bra tips är att besöka tomten vid olika tidpunkter på dygnet. Följande punkter bör tas i beaktning:

 • Vart går solen upp och ned?
 • Vad krävs för att göra tomten byggklar?
 • Behöver det fällas träd?
 • Finns det någon eller några byggnader på tomten som ska rivas?
 • Krävs sprängning?
 • Finns kommunalt vatten och avlopp?
 • Vilka planbestämmelser gäller för er tomt?

Huset

När du ska jämföra de olika husföretagen med varandra så var noga med att utgå ifrån likvärdiga hus. Tänk sedan på följande:

 • Vad ingår i priset och vad tillkommer?
 • Att vara noga med att få priser skriftligen?

Planlösning

Gör en lista tillsammans över vad som behöver finnas i ert nya hus. Följande punkter är några som bör tas i beaktning när man ska bygga hus:

 • Antal sovrum?
 • Antal badrum?
 • Öppen planlösning?
 • Barn- och föräldrasovrum i samma del av huset?
 • Förvaringsutrymmen?

Så här går ett husköp till

Nedan förklaras hur det går till att bygga hus med oss, från avtal till färdigt hus. Vi är med er genom hela processen och ser till att ni kan känna er trygga.

Fastställ er budget

Vad får det kosta att bygga ert nya hus?

Kontakta din bank i tidigt skede så ni vet hur mycket ni får låna. När man bygger hus bör man budgetera med marginaler på ett par hundratusen kronor.

Avtal & Bygglovsansökan

När ni är nöjda med den skiss och offert ni fått av Vallsjöhus, skrivs ett avtal och era bygglovsritningar tas fram. Sen gör ni en bygglovsansökan till kommunen. Handläggningstiden varierar mellan olika kommuner så tänk på att vara ute i god tid. När bygglovet är beviljat ska tekniskt samråd bokas. Till detta möte ska en kontrollplan, teknisk beskrivning och försäkringar tas fram. På det tekniska samrådet får ni startbesked och kan påbörja ert bygge.

Val av tomt

Ett bra tips är att besöka tomten ni vill köpa vid olika tidpunkter på dygnet för att se hur solen rör sig över tomten.

Följande punkter bör också tas i beaktning:

 • Vad krävs för att göra tomten byggklar
 • Finns kommunalt vatten och avlopp
 • Vilka planbestämmelser gäller för er tomt?
Entreprenad

När alla era val är klara och ert bygglov är beviljat ska huset bokas in för leverans och avtal med en entreprenad ska skrivas. Det finns olika typer av entreprenadkontrakt och det kan vara bra att läsa på och välja den form som passar er bäst.

Välj rätt hus för er

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att välja vilket hus man vill bygga. Ett bra tips är att göra en lista och skiss på vad som är viktigt för er. Hur många sovrum? Antal badrum? Ska det vara öppen planlösning? Ett 1-plans hus eller kanske ett 2-plan? Vad kan vi bygga för hus på vår tomt?

Leverans

Cirka en månad innan huset levereras till byggplats påbörjas grundläggningsarbetet. Ert nya hus kommer med lastbil och byggdelarna lyfts på plats av en mobilkran. Huset kommer ha taket på inom ca 3 dagar. Ni kommer se huset ta form redan första dagen. Efter byggtiden på ca 22-25 veckor börjar det bli dags för slutbesiktning och slutsamråd. När huset blivit godkänt får ni nycklarna i handen och kan flytta in i ert nya HEM.

Oändliga valmöjligheter

När du bygger hus med oss på Vallsjöhus kan du vara säker på att ingenting lämnas åt slumpen. Vi vill att du ska vara nöjd med varje lite vrå i ditt hem och därför lägger vi stor vikt vid vår leveransstandard. Du väljer mellan byggnadstekniska lösningar, exteriöra element och interiöra detaljer av mycket hög kvalitet. Önskar du andra tillval än de vi specificerat? Prata med din säljare så hittar vi en lösning för just dig. Vår högsta prioritet är att du ska få flytta in i ditt drömhem. 

Bläddra i vår digitala broschyr Dina Val för att se vår leveransstandard. Klicka på knappen nedan. 

Våra hus

Går du i tankarna på att bygga nytt hus? Ditt drömhus! Det är ett stort steg att ta. Ett hus är så mycket mer än bara tak över huvudet. Ett hus är en investering för hela din familj. Detta är en plats där du och din familj ska leva. Därför är det av högsta vikt att dina önskemål och behov tillgodoses.

Vi på Vallsjöhus vet hur viktigt det är att ditt hus blir precis så som du vill ha det. Vi är flexibla – på riktigt.

Vill du också bygga ditt drömhus?

Vill du veta mer om att bygga hus i ett visst område eller ort? Ta då kontakt med en säljare i det område det gäller för att få bäst service, både gällande tomter och en eventuell husbyggnation.

Vi är här för er skull.

Kontakta oss

Har du frågor eller vill du komma i kontakt med oss? Välkommen att kontakta någon av våra säljagenter eller skicka in formuläret nedan så kontaktar vi dig.

*” anger obligatoriska fält